Van gebondenheid naar vrijheid

0 Comments

Wat wij in onze binnenwereld geloven, gaan we vanzelf in onze buitenwereld terugzien!

Deze wetmatigheid wordt door de psychologie projectie genoemd en is door de kwantumfysica inmiddels aangetoond. Onze waarneming bepaalt de werkelijkheid. Wij mensen zijn creators.

Wat wij nu allemaal waarnemen in de wereld kan dan niets anders zijn dan datgene waar de meeste mensen in hun binnenwereld al veel langer mee rondlopen.

Diep van binnen leven de meeste mensen in angst, angst voor de toekomst en ten diepste angst voor de dood. Die angst legt op dit moment de samenleving volledig plat. Angst vernauwd ons bewustzijn, waardoor we minder in staat zijn om te zien wat er nu werkelijk allemaal gebeurd.

Mensen zijn van binnen op zoek naar schijnzekerheden. Die schijnzekerheden zien we momenteel in de samenleving terug in alle genomen maatregelen.

Mensen leven vooral vanuit hun hoofd en niet vanuit hun hart. Alle hoop is momenteel gevestigd op de wetenschap. Het gezonde verstand dat met ons hart (intuïtie) is verbonden heeft geen recht van spreken meer. Alleen wetenschappelijk bewezen inzichten zijn bepalend en doorslaggevend.

Mensen zijn ten diepste onzeker over zichzelf. Momenteel stellen we ons vertrouwen volledig op de overheid. We lopen massaal als kuddedieren achter een paar mensen, die voor ons de route bepalen, aan.

Mensen leven diep van binnen als gevangenen, als slaven van hun ego. Men is beroofd van de meest fundamentele vrijheid van het ware Zelf. En ook dat zien terug in de wereld. We worden van onze meest fundamentele vrijheden beroofd.

Hoe kunnen we datgene wat we momenteel in de (buiten)wereld waarnemen veranderen? Het antwoord is kinderlijk eenvoudig: onze binnenwereld aanpassen! Want …

… wat wij in onze binnenwereld geloven, gaan we vanzelf in onze buitenwereld terugzien!

We mogen onszelf bevrijden van angst, van het leven vanuit ons hoofd, van onze onzekerheid over onszelf, van onze volgzaamheid, van het leven als een gevangene van het ego.

Is dat mogelijk? Jazeker!
Hoe? Door onze identificatie met het ego op te geven en ons ware goddelijke Zelf weer bewust te worden!

Wij zijn de creators van onze eigen werkelijkheid. Zodra wij ons goddelijke Zelf gaan herontdekken en dat onze binnenwereld gaat bepalen, zullen we in de buitenwereld ook vanzelf een goddelijke werkelijkheid gaan waarnemen.

De Geest van de Heer rust op mij, omdat hij mij gezalfd heeft om het goede nieuws te brengen aan armen. Hij heeft mij gezonden om gevangenen de vrijheid aan te zeggen en blinden het licht te geven, om onderdrukten vrij te maken, om het jaar van Gods goedheid af te kondigen.” (Lukas 4:18,19)

Wil jij deze stap maken in je leven?
Klik dan hier voor mijn coachingstraject Van Brein naar Bewustzijn.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *