Eten van de Levensboom

0 Comments

Christus is de Levensboom die in het midden van het paradijs stond.

Naast deze boom stond de boom van kennis van goed en kwaad.

De mens eet liever van de boom van kennis van goed en kwaad, omdat de vrucht van deze boom er goed uit ziet.

Jezus van Nazareth kwam om de mens over te halen om van de levensboom te eten.

De christelijke kerk zorgt ervoor dat de mens van de boom van kennis van goed en kwaad blijft eten.

De mens is de hof van Eden (perfect en prachtig!). Zowel de levensboom als de boom van kennis van goed en kwaad bevinden zich binnen in de mens.

Zolang wij van de boom van kennis van goed en kwaad blijven eten, doordat wij rekenen met wat voor ogen is, blijft de levensboom (Christus in ons) verborgen.

Jezus van Nazareth had de levensboom (Christus) in zichzelf ontdekt en is daar van gaan eten. Het resultaat ervan zien we in zijn leven.

Omdat Jezus dit met de wereld wilde delen, is hij heel bewust de weg van dood en opstanding gaan. Dood aan dat wat voor ogen is, waardoor de verborgen Christus in ons openbaar zal worden, in ons zal opstaan.

Mensen willen dolgraag van de levensboom eten, maar de christelijke kerk houdt onbewust de levensboom verborgen. Men laat mensen van de boom van kennis van goed en kwaad eten, doordat men verkondigd dat Jezus GO(E)D zou zijn en de mens (maar mens) KWAAD en dat wij Jezus van Nazareth nodig zouden hebben om bij God (Christus) te kunnen komen.

Het is dan ook niet zo vreemd dat de meeste christenen hun leven laten bepalen door wat voor ogen is, net zoals de meeste niet-christenen dat doen. Er is weinig verschil.

Als we de Vrucht van de Geest (Christus in ons) aan mensen te eten willen geven, zullen we eerst zelf – net als Jezus – de Christus in ons als ons ware Zelf moeten gaan (h)erkennen.

Wil jij Christus in jou gaan erkennen en herkennen?
Bekijk dan mijn discipelschaptraject Van Brein naar Bewustzijn.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *