Open je geestelijke ogen!

0 Comments

De boodschap van Jezus van Nazareth luidde kort maar krachtig: “Bekeert u, want het koninkrijk van God is nabij.”

In de loop der eeuwen zijn er kilometers theologische werken volgeschreven over dogma’s die de vroege christelijke kerk heeft opgesteld. Allemaal complottheorieën die de boodschap van Jezus hebben moeten ontrafelen. En de grote vraag is nog steeds, welk complot uiteindelijk gaat leiden tot het zichtbaar worden van het koninkrijk van God op aarde.

Voor Jezus was dat koninkrijk van God realiteit. Jezus had zijn geestelijke ogen geopend, waardoor hij wist wie hij was, Christus, Zoon van God.

De missie van Jezus was om de ogen van (geestelijk) blinden te openen. Zodra onze geestelijke ogen worden geopend, zullen we uit onze gevangenis de vrijheid in wandelen, waar we rust, genezing en volledig herstel zullen vinden. We zullen het koninkrijk van God, dat er altijd al is geweest, gaan zien.

De Geest van de Heer rust op mij, want hij heeft mij gezalfd. Om aan armen het goede nieuws te brengen heeft hij mij gezonden, om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken en aan blinden het herstel van hun zicht, om onderdrukten hun vrijheid te geven, om een genadejaar van de Heer uit te roepen.” (Lukas 4:18,19)

Bekeert u” wil dus zeggen dat we onze geestelijke ogen moeten openen. Zo dichtbij is het koninkrijk van God! Open je ogen en je gaat zien dat het er altijd al was. Kom uit je hoofd en daal af in je hart, waar het koninkrijk van God altijd al een feit is geweest!

Er hangt een dikke donkere deken over het koninkrijk van God, waardoor ons het zicht erop is ontnomen. De deken van het collectieve dualistische (goed / kwaad) bewustzijn. En zolang we rotsvast blijven geloven in wat we met onze fysieke ogen waarnemen (datgene waar de wetenschap voor staat!) gaan we het koninkrijk van God niet zien. Wat wij in onze binnenwereld voor waar houden, dat zullen we namelijk in onze buitenwereld blijven waarnemen. Zie jezelf als een zondaar en je zult altijd een zondaar blijven. Zie jezelf als Christus en je zult als Jezus van Nazareth zijn.

Eerst geloven en dan zien! Dat is het principe van het koninkrijk van God. Open je geestelijke ogen en je zult merken dat het koninkrijk van God dichterbij is dan ooit!

De wereld die wij waarnemen is ten diepste een illusie. De hoogste realiteit sinds de grondlegging der wereld is het koninkrijk van God, Christus in ons. Geloof het en je zult het zien! Geloof je het niet, dan zal je het ook niet zien.

Alles is vanaf den beginne, vanaf alle eeuwen en alle geslachten al in gereedheid gebracht. Het enige dat Jezus van Nazareth heeft willen zeggen, is: open je geestelijke ogen en kom uit de gevangenis van het dualistische goed/kwaad denken. Ga geloven en zien wie je werkelijk bent, een Zoon, een Dochter van God. Je bent net zo Christus, als Jezus dat was!

Wil jij je geestelijke ogen openen en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Overweeg dan mijn coachingstraject Van Brein naar Bewustzijn. No cure, no pay! Je betaalt achteraf naar wat het je waard is geweest en wat je mogelijkheden zijn.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *