Mensheid, keer terug naar huis!

0 Comments

De mensheid is van ‘huis’ weggevlucht, omdat men dacht het zelf beter te weten. Men zocht de vrijheid, maar raakte verstrikt in het denken en creëerde het bolwerk van de wetenschap, waarop men in de huidige bange tijden volledig haar vertrouwen stelt. Hoe bewonderenswaardig en vernuftig de wetenschap ook is, ze (over)ziet maar een fractie van de werkelijkheid.

De goddelijke Bron van oneindige intelligentie heeft het overzicht over alle dingen. Van de kleinste details op microniveau tot de grootste complexe processen op macroniveau. Het kent alle wetmatigheden van het universum. De huidige omstandigheden vragen om wijsheid, die niet perse ingewikkeld hoeft te zijn, maar wel optimaal rekening houdt met alle aspecten die van belang zijn. Voor de goddelijke Bron is dit niets meer dan een kleinigheidje in de marge.

Ieder mens is aangesloten op deze goddelijke alomtegenwoordige Bron! De juiste oplossing voor de huidige crisis is dan ook dichterbij dan we voor mogelijk houden! De weg om bij deze oplossing te komen is kort. Het is de afstand tussen ons hoofd en ons hart, die het verschil maken tussen de zeer beperkte menselijke wijsheid en de oneindige goddelijke intelligentie.

Elke wereldreligie is bekend met deze weg, maar de aanhangers van al deze religies zijn net zo ver van huis geraakt als mensen die geen vastomlijnde religie aanhangen. Ik ben vertrouwd met de christelijke religie, die gebaseerd is op de boodschap die Jezus van Nazareth aan de wereld bekend heeft willen maken. De weg van ‘kruis’ en ‘opstanding’.

Aan het kruis met onze hoogmoed, ons denken in tekorten, ons handelen vanuit angst, ons denken in kampen (wij en zij) en onze neiging om de controle te houden en alles naar onze hand te zetten. Samengevat: aan het kruis met het ego van de mens, dat gebaseerd is op gedachten en ten diepste een illusie is.

Hoe meer het ego op de achtergrond raakt, hoe meer de goddelijke Bron, Christus in ons, kan opstaan om ons veilig te leiden langs de randen van het ravijn waar we momenteel langslopen. Een betrouwbaardere en veiligere gids bestaat er niet!

Mensheid keer terug naar huis, terug naar het hart, waar ons ware Zelf met open armen op ons wacht. Het zal net zo lang met open arme staan wachten totdat we het ons bewust worden dat de problemen ons boven het hoofd zijn gegroeid en we ons bekeren van ons hoofd naar ons hart, van ons ego naar ons goddelijke Zelf, Christus.

Eenmaal ons ware Zelf gevonden, ontdekken we een Bron van liefde, eenheid, wijsheid, vreugde, vrede, positiviteit en nog veel meer. Hoe meer mensen deze Bron gaan aanboren, hoe meer de wereld zal veranderen in een hemel op aarde.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *