Rhema en Logos

0 Comments

Adam is het beeld van de mens die naar het ‘vlees’ wandelt, zich identificeert met zijn ego. Het zou niet eerlijk zijn als Adam dat voor iedereen gedaan zou hebben. Ieder mens wordt zonder identificatie met het ego geboren. Dat ego is er nog niet als een baby wordt geboren. Dat wordt langzaam maar zeker ontwikkeld en dat heeft te maken met de fysieke/tastbare wereld waarin we opgroeien. Dat was bij Adam zo en dat is in onze huidige wereld nog steeds zo.

Jezus wordt de tweede Adam genoemd. Jezus is ook als kind geboren, zonder identificatie met het ego. Jezus groeide ook op in onze fysieke/tastbare wereld. Jezus is zich ook gaan identificeren met zijn ‘vlees’/ego. Hij is immers in ALLE dingen aan ons gelijk geworden! Jezus moest ook gehoorzaamheid leren. Maar Jezus heeft op een bepaald moment in zijn leven de strijd op het ‘vlees’/ego overwonnen. Dat wordt ons getoond door de verzoeking in de woestijn.

Net zoals Jezus kunnen wij deze strijd ook overwinnen en Jezus heeft ons daar de sleutels voor willen geven. De sleutels om uit de gevangenis te komen. En dat is kinderlijk eenvoudig: 1) houd het ‘vlees’ voor dood, door de identificatie met je ego op te geven en 2) geloof dat Christus voor 100% in jou is opgestaan. Dat is niet iets wat Jezus op magische wijze 2000 jaar terug voor ons allemaal heeft gedaan. Het is iets wat wij ieder persoonlijk zullen moeten doen. De oproep van Jezus was dan ook: bekeer u! En hoe kunnen we ons bekeren? Door het evangelie van het Koninkrijk voor waar aan te nemen: mijn vlees is dood, Christus is als mijn ware Zelf opgestaan!

Als wij deze rationele (logos) boodschap op onze lippen gaan nemen, waardoor wij er adem (Ruach) aan geven, dan zal het veranderen in een Leven brengende boodschap (rhema). Het worden woorden met scheppingskracht. Twijfel je eraan of dit werkelijk zo is. Ik zou zeggen, stop eens met redeneren en ga het gewoon eens – als een klein kind dat zijn ouders in het volste vertrouwen gehoorzaamt – doen en je zult versteld staan!

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *