Wat een verduisterd bewustzijn met ons doet

0 Comments

De meeste mensen in Nederland leven met een verduisterd bewustzijn, waardoor men nauwelijks of geen verbinding meer heeft met ons ware Zelf (Christus in ons). Men is zich Christus niet of nauwelijks bewust. Het diepe vertrouwen van Christus staat in een schril contrast met de angst die onbewust je leven gaat beheersen, zodra je de verbinding met Christus bent kwijtgeraakt.

Men heeft geen andere keuze meer dan het vertrouwen stellen op wat men van anderen heeft geleerd en wat anderen hen vertellen. Plak er het etiket “wetenschappelijk inzicht” op en men neemt het aan als zoete koek. Maar juist de intellectuele mensen die zich bezig houden met wetenschap, zijn die verbinding met hun ware Zelf vaak volledig kwijt. Hierdoor ontstaat een vicieuze cirkel, waarbij de lamme de blinde leidt. Het leven speelt zich vooral in de hoofden van mensen af. Dit is helaas de werkelijkheid waar we anno 2021 mee te maken hebben.

Mensen zitten gevangen in hun hoofd, waardoor ze
hun goddelijke oorsprong niet meer bewust zijn.

Het belangrijkste kenmerk van mensen met een verduisterd bewustzijn is dat ze de wereld waarnemen als in een spiegel. Ze projecteren continue hun eigen manier van handelen op anderen, draaien alles om wat er om te draaien valt. Het gezonde verstand waar mensen met een minder verduisterd bewustzijn een beroep op doen telt niet, want de wetenschap weet het beter. Dat gezonde verstand is echter de intuïtie vanuit ons ware Zelf, Christus in ons. Mensen met een sterk verduisterd bewustzijn worden geleefd, maar leven in de veronderstelling dat ze het heft heel stevig in eigen handen hebben. In werkelijkheid ligt het allemaal precies andersom. Ze menen de wijsheid in pacht te hebben, wanen zich als een god en proberen werkelijk alles in de wereld, kosten wat het kost, onder controle te krijgen.

Angst zoekt zekerheid en sluit zo alle deuren.
Vertrouwen strekt haar vleugels uit en vliegt vrij.
Denk aan corona-angst, denk aan klimaatangst.
Wees nuchter, denk vrij.
Denk in oplossingen, niet in beperkingen.

Hoe dieper mensen in een staat van verduisterd bewustzijn komen, hoe sterker hun aantrekkingskracht op mensen die hun ware Zelf ook al aan het verliezen zijn. Mensen, die hun vertrouwen maar al te graag stellen op mensen die ogenschijnlijk zelfverzekerd en met (wetenschappelijke) kennis van zaken hun boodschap te berde brengen. Deze mensen zijn zich – alle goede bedoelingen ten spijt – letterlijk en figuurlijk van geen kwaad bewust, dat men op dit moment een hele samenleving meesleurt naar de buitenste duisternis, de bewustzijnstoestand die Jezus de hel noemt.

Mensen die in hun binnenwereld op slot zitten, hebben de
neiging om in hun buitenwereld ook alles op slot te zetten.
Hoe meer men van binnen gevangen zit, hoe meer
men van buiten ook een gevangenis zal maken.

Er is maar één weg uit de huidige misère, Christus in ons, de hoop op heerlijkheid. Het mysterie dat Jezus van Nazareth heeft geopenbaard aan eenvoudige vissers, zonder wetenschappelijke kennis, waardoor ze geen vertrouwen konden stellen op hun intellect. Begrijp me goed, ik geloof zeker in de wetenschap, maar laten we deze niet als een god verheffen boven de wijsheid en het inzicht dat Christus ons, met name in deze verwarrende tijden, kan en wil geven.

De Here nu is de Geest (Christus in ons);
en waar de Geest des Heren is, is vrijheid.

Wil je doorpraten over deze blog, neem dan contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te maken.

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *