Wil jij bevrijd worden van religieuze denkkaders?

0 Comments

De afgelopen vijftien jaar is voor mij een periode geweest waarin ik mijn geloof, gebaseerd op het christendom, heb ontdaan van alle religieuze elementen die in de loop van de kerkgeschiedenis in de christelijke theologie zijn geslopen.

Het is bij mij begonnen toen ik vastliep met de westers christelijke visie op het kruis. Een straffende God die onze schuld op Jezus zou hebben gelegd, die daar vervolgens op een gruwelijke manier voor heeft moeten boeten, om ons vergeving te kunnen schenken. Voor mij is het kruis de plek geworden waar God juist zijn eeuwige en onvoorwaardelijke Liefde heeft laten zien. “Vader, vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen.”. Vergeving, niet dankzij, maar ondanks het kruis! Daarna begonnen er steeds meer theologische ‘bolwerken’ af te brokkelen, waaronder de gangbare kijk op de eindtijd en de wederkomst van Jezus.

Mijn veranderende kijk op de grote christelijke dogma’s leidde er in 2013 toe dat ik mijn (christelijke) geloof aan de wilgen heb gehangen. Geen kerkgang meer, geen Bijbel, geen gebed. Achteraf gezien was dat voor mij het moment waarop ik uit Egypte ben weggetrokken, waarbij Egypte een metafoor is voor een op het vlees gebaseerde religie. Het duurde vervolgens een aantal jaren voordat Egypte uit mijn systeem was verwijderd.

In januari 2020 ben ik door een geestelijke ervaring weer teruggekomen bij de Bijbel en het christelijke geloof. Door deze ervaring vielen er allerlei (theologische) puzzelstukjes uit het verleden op zijn plek, waardoor er een prachtig vergezicht ontstond. Ik begon te leren om de Bijbel op een geestelijke manier te lezen (1 Kor.2:13). Dit heeft niet alleen mijn geloofsleven weer springlevend gemaakt, maar ook het verlangen om anderen daarin te laten delen.

Staat jouw geloofsleven op een laag pitje? Ben jij de passie voor God en je geloof die je eerder wel had onderweg kwijtgeraakt? Dan is de kans groot dat dit komt door religieus denken, waar je jezelf niet of nauwelijks bewust van bent. Religieuze gedachten werken als zuurdesem, waardoor het evangelie zijn kracht verliest. Wil jij Egypte achter je laten en je systeem opschonen van religieus denken? Dan kan dat gelukkig veel sneller dan dat ik erover gedaan heb. Ik loop graag een poosje met je op, om je geloofsleven een enorme boost te geven.

Klik hier voor meer informatie over het discipelschapstraject Van Brein naar Bewustzijn.

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Niet omdat het moet, maar omdat het mag!

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *