De strijd tegen het ego

0 Comments

De meeste mensen proberen hun ego (door christenen ook wel het ‘vlees’, het ‘oude ik’ of oude mens genoemd) te onderdrukken. Ze hopen daarmee dat ze die vervelende karaktereigenschappen van dat korte lontje, bang dat je wat tekort komt of wat het ook moge wezen, achter zich te kunnen laten en eindelijk eens wat volwassener en liefdevoller te reageren op lastige situaties die zich in het leven kunnen voordoen.

De enige manier om je ego echt voor ‘dood’ te houden is je ware Zelf ontdekken (Christus in ons). Zolang je je identificeert met je ego, leef je vanuit je ego, alsof jij dat ego bent. Zodra je je bewust wordt dat je niet je ego bent, maar dat je in werkelijkheid Christus (en dus goddelijk!) bent, zal het ego vanzelf afdruipen en steeds minder van zich laten horen.

Uiteindelijk zal blijken dat het ego een gedrocht is geweest dat alleen tussen onze oren heeft bestaan. Noem het gerust satan (dat tegenstander betekent) of duivel (dat aanklager betekent).

De oplossing voor alle ellende en narigheid op de wereld is dan ook dat we worden bevrijdt van het illusoire ego en dat we ons ware Zelf bewust worden en van daaruit gaan leven. En dat ware Zelf is voor iedereen gelijk, NIEMAND uitgezonderd, Christus!

Als de mensheid tot dat bewustzijn komt, zal blijken wat altijd al onder de oppervlakte aanwezig is geweest, maar tot op de dag van vandaag, verborgen is gebleven: We zijn als mensheid volkomen één! Alleen vanuit die eenheid kunnen we gezamenlijk en eensgezind de grote problemen in de wereld gaan oplossen. Zolang de politiek en de machtigen der aarde hun ego’s laten zegevieren, blijft het een uitzichtloze situatie!

Het bewust worden van ‘Christus in ons’ is de enige remedie!

Een mooi weekend verder met wat minder ego graag … 😇

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *