De weg naar Leven en Vrede

0 Comments

Met deze blog geef ik je een klein inkijkje in mijn persoonlijke zoektocht naar Leven en Vrede.

Vanaf mijn pubertijd ben ik op zoek geweest naar vervulling van mijn diepste verlangen, Leven in overvloed en Vrede die alle verstand te boven gaat. Tijdens die zoektocht heb ik een lange weg afgelegd van ultra gereformeerd tot de hyper grace beweging en alles wat daar tussenin ligt. Bijna 30 jaar lang heb ik mijn oren te luister gelegd bij dominees, voorgangers en andere z.g. geestelijke leraren. Ik zocht de vrede buiten mijzelf in allerlei kerken en bewegingen, maar nergens heb ik de echte Vrede gevonden waar ik naar op zoek was. Natuurlijk heb ik gedurende al die jaren tot op zekere hoogte wel vrede ervaren, maar dat was altijd afhankelijk van omstandigheden en de onrust in mijn hoofd bleek toch steeds weer de sterkste te zijn.

Na een aantal jaren volledig afstand te hebben genomen van alles wat met kerk en Bijbel te maken had, ben ik mij steeds meer bewust geworden van mijn ware Zelf, Christus in mij. Niemand, maar dan ook niemand heeft mij in al die jaren verteld dat de Vrede die ik zocht, alleen te vinden is in het bewust worden van mijn ware Zelf. Overal probeerde men mij te overtuigen dat een bepaalde manier van denken en geloven, mij gelukkig zou maken, maar dat de ware Vrede toch echt op zich zou laten wachten tot het hiernamaals. Mits we dan wel het juiste geloof hebben gehad, want anders zou je de ware Vrede zelfs nog mis kunnen lopen.

Doordat ik uiteindelijk het Leven in mijzelf heb gevonden en de Vrede die daarmee gepaard gaat mij ook steeds meer bewust ben, ben ik tot de conclusie gekomen dat zolang we het buiten onszelf zoeken, we het niet gaan vinden. Ook ben ik ervan overtuigd geraakt dat we geen ‘leraren’ nodig hebben om ons ware Zelf bewust te worden en zeker geen leraren die menen precies te weten hoe het moet. Jezus sprak in dit verband over blinde blindengeleiders.

Dit gezegd hebbend, ben ik mij zeer bewust van de paradox waarvan sprake lijkt te zijn door mijzelf als coach aan te bieden. Aan de ene kant voel ik een grote passie om mensen dichter bij hun ware Zelf te brengen, zodat ze meer Zelfacceptatie en Zelf-liefde mogen gaan ervaren. Aan de andere kant zou ik juist willen benadrukken dat je geen (geestelijke) leraren nodig hebt om het ware Leven in jezelf te kunnen vinden!

Ik heb wel gemerkt dat de jarenlange zoektocht die ikzelf moest afleggen, voordat ik het pad naar mijn ware Zelf had gevonden en ook daadwerkelijk durfde in te slaan, eerder regel dan uitzondering is. Daarom bied ik mijzelf als Life coach aan. Ik wil je bij de hand nemen richting het begin van het pad dat naar je ware Zelf leidt. Daarnaast kan ik je behulpzaam zijn bij het herkennen van mogelijke obstakels die je daarbij tegen kan komen. Echter de wandeling zelf kun jij alleen maken en volbrengen!

Verlang jij naar diepe Vrede die niet wordt verstoord door de onrust die het dagelijkse leven met zich meebrengt? Herken jij jezelf in de wandeling die ik heb moeten maken langs verschillende kerken en gemeenten, voordat ik het pad naar het Leven in mijzelf vond? Laat je je alleen nog weerhouden door angst voor het onbekende, dogma’s die je als noodzakelijk ziet of andere overtuigingen die voor jou een belemmering zijn om de weg naar Binnen te gaan? Dan nodig ik je van harte uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je moet helemaal niets. Je zit nog nergens aan vast. Alleen het luchten van je hart bij iemand die begripvol luistert, kan al een stap in de goede richting zijn. Maar alleen jij kan die eerste stap zetten! Stuur me gerust een bericht of bel me op 06 – 58 91 99 71

Categories:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *