Belangrijk advies aan overheid inzake vaccin en immuniteit

Geachte heren Rutte en De Jong,

Uiteraard ben ik blij dat er momenteel perspectief wordt geboden door de z.g. routekaart, die ons uit de lockdown moet gaan brengen.

Nu de overheid heeft laten zien dat de gezondheid van het volk hen aan het hart gaat en daar alles voor moet wijken, wil ik graag een belangrijk advies geven. Als men werkelijk hart heeft voor de gezondheid van Nederlanders, dan zou men dit advies ter harte moeten nemen.

Het advies is om een tweesporenbeleid te volgen, waarbij het ene spoor het wachten op een vaccin is en het andere spoor het focussen op de natuurlijke immuniteit bij mensen.

Het staat als een paal boven water dat de natuurlijke werking van het immuunsysteem een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verminderen van de symptomen als gevolg van besmetting met het Covid-19 virus. Het toedienen van een vaccin is immers ook op de werking van hetzelfde immuunsysteem gebaseerd.

Door een aantal eenvoudige aandachtspunten (zoals onderaan dit bericht vermeld) kunnen mensen op redelijk eenvoudige wijze hun immuunsysteem sterker maken, waardoor de kans op ziekteverschijnselen en daarmee ook de druk op de gezondheidszorg fors minder zullen worden. Hierdoor zal er op termijn ook een versnelling mogelijk zijn van het versoepelen van de maatregelen, waardoor de economie sneller dan nu kan aantrekken en de economische recessie minder ernstig zal zijn, dan nu wordt voorzien.

Er mag dan wel geen wetenschappelijke consensus bestaan voor de remmende werking van het menselijke immuunsysteem (zoals mij eerder is meegedeeld), maar die wetenschappelijke consensus is er ook niet voor wat betreft de werking van een vaccin! Ik verwijs hierbij graag naar de nog steeds openstaande vraag van Frank Ruesink aan minister Klaas Dijkhof.

Dus waarom zou men dit eenvoudige en goedkope tweede spoor niet – parallel aan het wachten op een vaccin – willen volgen?

Mocht de overheid dit advies niet ter harte nemen, dan moet ik helaas constateren dat het bij de getoonde bezorgdheid over de gezondheid van Nederlanders om krokodillentranen gaat en dat de gezondheid van mensen helaas niet op de eerste plaats staat, hetgeen wel wordt gesuggereerd.

Tot slot nog een vraag: waarom wordt er in het geheel niet meer over groepsimmuniteit gesproken? Mark Rutte had het in de persconferentie van afgelopen woensdag over hoe de strategie vanaf het begin is geweest. Ik kan mij herinneren dat bij de strategie waarvoor is gekozen de opbouw van groepsimmuniteit een belangrijke rol speelde! Graag ontvang ik een terugkoppeling waarom hier niet meer over wordt gesproken, zelfs niet als de MP de strategie van het begin benoemt.

Bij voorbaat dank!

Met een verbindende groet,

Peter Overduin
Lifecoach

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Enkele eenvoudige aandachtspunten waardoor men het natuurlijke immuunsysteem kan versterken, met als gevolg dat men niet alleen tegen het Covid-19 virus, maar ook tegen andere bestaande en toekomstige (griep)virussen, beter beschermd zal zijn. Hoe meer mensen deze aandachtspunten in acht nemen, hoe minder men in de toekomst gebruik zal hoeven maken van de gezondheidszorg.

  • Voldoende bewegen; minimaal een half uur per dag, bij voorkeur in de buitenlucht
  • Gezonde voeding; vermijd zoveel als mogelijk toegevoegde suikers en wees matig met vlees en zuivelproducten
  • Eventueel extra vitaminen; raadpleeg uw huisarts of een diëtist
  • Neem voldoende nachtrust en bouw in uw dagelijkse leven geregeld momenten in van rust en ontspanning voor uw lichaam
  • Zoek naar momenten waarop u invulling geeft aan zingeving en beleving van geluk/plezier in uw leven
  • Laat u niet gek maken door de media, die vooral angst en stress aanwakkert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *